Švajcarci otvorili galeriju u Beogradu 1

Beograd je od juče bogatiji za galeriju savremene umetnosti kreiranu po najvišim svetskim standardima.

Prostor „Laufer-Eugster Belgrade“ otvoren je izložbom „majstora geto fotografije“ Vladimira Milivojevića Bugija , međunarodno priznatog fotografa iz Beograda.

Osnivači galerije „Laufer-Eugster Belgrade“, koja je smeštena u uzbudljiv industrijski prostor – stovarište u pojasu stare beogradske luke, u Dunavskoj BB, su dvojica Švajcaraca koji žive i rade u Beogradu – pisac i publicista David Laufer i proizvođač umetničkih radova sa bogatim internacionalnim iskustvom, Jan Eugster.

„Posle dve uspešno realizovane izložbe u rezidevciji švajcarske ambasade u Beogradu i velikog interesovanja koje su pobudile u stručnoj i široj javnosti, odlučili smo da odemo korak dalje i napravimo prostor u kome će se kontinuirano dešavati izložbe. Na to nas je podstakla zajednička težnja da pomognemo definisanju i marketiranju regionalne scene savremene umetnosti“, izjavili su osnivači i dodali: „Beograd je središte regiona koji se brzo menja, a vreme u kome živimo je posebno stimulativano za mlade umetnike, koji se suočavaju sa potrebom da kroz svoj rad utiču na promene u društvu, bez obzira na to koje je njihovo sredstvo umetničkog izraza. Intenzitet političkih i društvenih tema u regionu podstiče formiranje zajedničkih tema i načina izraza. Zahvaljujući tehnologiji, umetnici su postali svesni evolucije svetske scene, a naša ideja je da njihovo stvaralaštvo predstavimo kako domaćoj, tako i međunarodnoj publici“, zaključuju osnivači ove galerije.

Izložba Bugijevih fotografija moći će da se pogleda 6, 13. i 20. maja od 14 do 18 časova. Više informacija o galeriji „Laufer-Eugster Belgrade“, može se pronaći na sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari