Svetosimeonovska akademija na "Kolarcu" 1Foto: Danka Ninkvić

Poklonička agencija SPC „Dobročinstvo“ večeras će u Velikoj dvorani zadužbine Ilije M. Kolarca Svetosimenovskom akademijom obeležiti svoju slavu – praznik svetog Simeona Mirotočivog, u svetu Stefana Nemanje.

Svetosimenonovsku besedu ove godine kazuje Tatjana Subotin-Golubović, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu. U muzičkom delu programa Mešoviti hor RTS sa dirigentom Olgom Milićević premijerno će izvesti delo kompozitora Svetislava D. Božića “Smaragdna pesma avi Justinu“. Prigodne tekstove itaće glumac Ivan Bosiljčić.

SPC osnovala je pokloničku agenciju „Dobročinstvo“ 1990. s namerom da Srbe iz otadžbine i rasejanja vodi, kroz dobro osmišljene programe, na izvore njihovog duhovnog i nacionalnog identiteta, a strance na najbolji način upozna sa spomenicima srpske duhovnosti i kulture. Do sada sa “ Dobročinstvom“ je putovalo više od 80.000  putnika na poklonička putovanjima po Srbiji i svetu. Svetosimeonovska akdemija održava se već 25. godina i postala je duhovna i kulturna institucija, za koju je Molitvu svetom Simeonu napisala akademik Svetlana Velmar-Janković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari