9. teatar u tvrdjavi foto promofoto promo

Deveti Teatar u Tvrđavi od 30. juna do 5. jula odigrava se u Smederevskoj tvrđavi. Prvog dana festivala biće odigrana predstava „Trpele“ po tekstu Milene Depolo i Bobana Skerlića, u režiji Aleksandre Kovačević, nastala u koprodukciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta, koja se bavi problemom porodičnog nasilja.

U petak, 1. juna, publika će imati priliku da pogleda predstavu „Plastelin“ Vasilija Sigareva u režiji Marka Torlakovića, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, dok je subota, 2. jul, rezervisan za predstavu Teatra Vuk „Zaboravljene’’ po tekstu Zorke Novaković, u režiji Marije Milenković nastala u koprodukciji Beo arta i Jugo scene.

Četvrtog dana festivala ansambl Narodnog pozorišta „Sterija“ iz Vršca izvešće predstavu „Falstaf- Vesele žene vinzdorske’’ Vilijema Šekspira, u režiji Darijana Mihajlovića.

Pretposlednjeg dana festivala odrigraće se predstava „Upotreba čoveka’’, po romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića, nastala u koprodukciji Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta /Újvidéki Színház, Grada teatra Budva i East West Centra Sarajevo.

Poslednji dan festivala biće u znaku programa za posetioce svih uzrasta.

Od 19 časova, oni najmlađi imaće priliku da uživaju u predstavi „Legenda o hrabrosti’’ Čiča Mičinog pozorišta, u režiji Mateje Popovića, da bi od 21 čas ovogodišnji festival Teatar u Tvrđavi zatvorio „Muzički spust Dunavom’’ Zemunskog kamernog orkestra, pod dirigentskom palicom Đorđa Stankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari