Tom HenksFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Tom Henks je glumac koji nas je toliko puta oduševio svojim ulogama da je teško izdvojiti bilo koju od njih kao najupečatljiviju.

Međutim, Tom Henks ima jednu fascinaciju, a to je svemir, te je nedavno izjavio da bi svašta radio kada bi dobio priliku da ga zaista poseti.

U intervjuu za The Telegraph, Henks je izjavio: „Voleo bih da budem zadužen za služenje hrane i pričanje viceva do i od Meseca“.

Dodao je: „Ako ima prostora, voleo bih da budem tip koji čisti, pravi viceve, priča priče i zabavlja sve. Ja sam vaš čovek. Verovatno bih se već sad prijavio!“.

A potom istakao i: „To bi možda bila dobra ideja, da ja obavljam sav posao. Čistio bih toalet. Služio bih hranu. Slagao bih odeću. Skladištio bih opremu. Na taj način bi ostali bili slobodni da se bave drugim stvarima“.

Henk je tumačio lik astronauta Džima Lovela u filmu Apolo 13 i on je izgovorio čuvenu rečenicu „Hjustone, imamo problem“.

A sada učestvuje u projektu posvećenom istraživanju meseca, pod nazivom The Moonwalkers, koji će započeti u Londonu 6. decembra.

Taj projekat će obuhvatiti razne NASA misije, među kojima su i obe Apolo misije i Artemida, a Henks će biti narator te postavke.

Tom Henks susreo se sa raznim astronautima

Cela postavka delimično je inspirisana fotografijama koje je napravio teleskop Džejms Veb, kao i Henksovim susretima sa raznim astronautima.

Kako misija Artemida II započinje narednog novembra i treba da ponovi put Apola 8, Henks će se sastati sa njenom četvoročlanom posadom.

Zanimljivo je da je Nil Armstrong veoma ljubazno odbio sastanak sa Henksom, rekavši mu da ima malo toga da mu kaže što već nije bilo rečeno, ali da mu želi sve najbolje.

Tom Henks je pohvalio činjenicu da posadu Artemide čine dvojica muškaraca i dve žene, jer nijedna žena do sada nije otišla na Mesec.

„Apolo su činili muškarci, muškarci i samo muškarci. Moramo da pošaljemo najbolje ljude Artemidom, a znate šta? Neki od tih ljudi su i žene.“

Izvor: The Telegraph

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari