Tri napeta dana hapšenja Miloševića 1Foto: Promo

Mini-serija „Porodica“, koja prati poslednja tri dana pre hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića s posebnim akcentom na ono što se dešavalo u vili „Mir“, počeće da se emituje od 29. marta na televizijama Superstar i RTS i to dan za danom svih pet epizoda.

Budući da su na novinarskoj projekciji prikazane prve dve epizode, koje su predstavnici takozvane sedme odgledali s velikom pažnjom i znatiželjom, moglo bi se reći da serija „Porodica“ obećava i da će nas provozati na zanimljivo, doduše i pomalo traumatično, putovanje kroz našu skorašnju prošlost iz koje se da još toga saznati.

Prva epizoda počinje flešbekom mitinga na Ušću gde oduševljena masa euforično pozdravlja Miloševića na vrhuncu moći, a nastavlja se napetom atmosferom koja nas uvlači u porodičnu krizu u vili „Mir“.

Slobodana Miloševića maestralno igra Boris Isaković, Miru Marković takođe maestralno Mirjana Karanović, a Mariju Milošević isto tako Tijana Marković.

Sin bivšeg predsednika Marko Milošević se ne pojavljuje u seriji jer je u vreme hapšenja svog oca bio u inostranstvu, Uliks Fehmiu igra Zorana Đinđića, Milan Marić Čedomira Jovanovića, Gordan Kičić Branislava Ivkovića, Katarina Žutić je Slavica Đukić Dejanović, Vuk Kostić Milorad Ulemek Legija.

Radovan Vujović je uverljiv kao Vladimir Beba Popović, a zanimljivo je videti i Mimu Karadžića u ulozi Nebojše Pavkovića. Reditej i scenarista serije Bojan Vuletić ističe da ona pravazilazi politiku i da se bavi ljudskim sudbinama četvoročlane porodice koja nikada nije mogla da pretpostavi da će se zadesiti u situaciju u kojoj se zatekla.

– … Zato reaguju nepredvidivo, instinktivno i ljudski. Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Poslednji zajednički trenuci koje će ova porodica doživeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih već i cele zemlje i naroda – izjavio je Bojan Vuletić.

Serija „Porodica“ dramska je interpretacija stvarnih događaja. Zasnovana je na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su bili prisutni. Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, kreativne obrade i umetničke slobode.

Serija je zajednički projekat produkcijske kuće Firefly i Telekoma Srbije.

Ostatak glumačke ekipe

U „Porodici“ igraju još: Tomu Filu – Marko Baćović, Bogoljuba Bjelicu – Miloš Timotijević, Urednika na TV-u – Ljubomir Bandović, Zamenika urednika na TV-u – Dubravka Kovjanić, Novinara na TV-u- Isidora Simijonović, Penzionerku na protestu – Svetlana Bojković, Poslugu u vili Mir – Jana Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari