U Domu omladine ove nedelje dokumentarni filmovi o DADOV-u i KST-u 1Foto: Pixabay/Bru-nO

Dom omladine Beograda saopštio je da će u okviru programske celine „Domaća panorama“ Martovskog festivala biti prikazani dokumentarni filmovi o dve kultne beogradske institucije – Omladinskom pozorištu DADOV i Klubu studenata tehnike (KST).

Dokumentarni film „Jedan život, jedan san“ u režiji Marka Čelebića posvećen legendarnom beogradskom pozorištu za mlade DADOV koje u kontinuitetu radi još od 1958. godine, biće premijerno prikazan u utorak na Martovskom festivalu.

Dokumentarni film „KST-65“ u režiji Zorana Bulovića, snimljen je povodom 65 godina postojanja Kluba studenata tehnike.

Sadrži bogatu dokumetarnu građu o legendarnom beogradskom klubu, kao i intervjue sa više od 30 poznatih ličnosti, među kojima – Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga, Rada Đuričin, Arsen Dedić, Bora Đorđević, Radoš Bajić, Žika Jelić, Pera Džo, kao i sa članovima kluba.

U Domu omladine Beograda danas počinje Martovski festival – Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma. Biće prikazana kompletna prošlogodišnja takmičarska selekcija, kao i filmovi odabrani u takmičarski program na osnovu novog konkursa.

Takođe, biće dodeljene festivalske nagrade i za 67. i za 68. izdanje festivala.

Pored takmičarskog, Martovski festival imaće tradicionalno i bogat revijalni filmski program podeljen u celine „Svetska panorama“, „Regionalna panorama“ i „Domaća panorama“, dodao je Dom omladine Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari