U Malom Izvoru pored Zaječara održana manifestacija “Glas sa Vetrena” 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U punoj sali Doma kulture u Malom Izvoru kod Zaječara, održana je druga po redu manifestacija tradiconalnog narodnog stvaralaštva  “Glas sa Vetrena”.

Nakon defilea priređen je bogat kulturno-umetnički program u kome je učestvovalo pet KUD-ova sa teritorije grada Zaječara: „Novo doba“ iz Grlišta“, „Romilijana“ iz Gamzigrada, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Šljivar“ iz istoimenog mesta i „Sloga“ iz Vražogrnca.

Vredne meštanke Malog Izvora pripremile su  slane i slatke đakonije kako bi domaćinski dočekale goste.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmillović” u saradnji sa Mesnom zajednicom Mali Izvor a pokrovitelj grad Zaječar.

Ovo je već treća manifestacija koja je od početka godine organizovana u selima  na teritoriji grada Zaječara, a do kraja godine biće održano čak 40. Namera je da se smotre narodnog stvaralaštva organizuju u svim selima koja to žele.

Manifestacije su vrlo značajne, jer pored očuvanja tradicije, predstavljaju jedini kulturni događaj u selima na teritoriji grada Zaječara. Važno je i to što su doprinele oživljavanju folklornih ansambala u 15-tak  sela.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari