U trci za upravnika Pozorišta na Terazijama pet kandidata 1Foto: Pozorište na Terazijama

Početkom decembra prošle godine raspisan je Javni konkurs za novog direktora Pozorišta na Terazijama. Od tog 8. decembra, kandidatima je dat desetodnevni rok da se prijave za čelno mesto beogradskog teatra i to na period od četiri godine, piše Nova. rs

Odluku o novom prvom čoveku, koji će imati mandat od četiri godine, donosi osnivač – Skupština grada Beograda.

– Konkurs je završen, procedura je prošla kroz Upravni odbor i sada se predaje osnivaču, Skupštini grada Beograda. Mi smo odradili sve na vreme, na nama više ništa nije. Sada se čeka konstituisanje Skupštine grada, nakon decembarskih izbora ili odluka Privremenog organa, kako bi se izbor direktora Pozorišta na Terazijama završio – kaže za Nova.rs Radoslav Rade Marjanović, još uvek vršilac dužnosti direktora ovog teatra.

Podsećanja radi, Marjanović, legendarni glumac našeg jedinog muzičkog pozorišta, na ovu funkciju izabran je u decembru 2022. godine, nakon što je tadašnjem direktoru Aleksandru Đaji istekao drugi mandat.

Tada je za naš list izjavio da je prihvatio da bude na čelu ove ustanove na poziv Sekretarijata za kulturu grada Beograda.
– Status vršioca dužnosti upravnika pozorišta je proceduralan dok se ne otvori Konkurs za direktora Pozorišta na Terazijama. Prihvatio sam ga sa željom da sve ono što sam ostvario u ovom teatru i što sam mislio da treba da se odradi, iskoristim i uradim na dobrobit sjajnog ansambla i, naravno, publike – rekao nam je tada Marjanović i dodao da nema nameru da se dugo zadržava na ovoj poziciji:

Među kandidatima i penzioner

– Tu sam dok se ne raspiše Konkurs i iskreno bih voleo da na mesto upravnika dođe neko mlađi. A ja, koji sam u penziji, uvek sam tu da priskočim ako zatreba i da radim ono što i do sada – glumim.

Ipak, kako smo saznali, izgleda da se predomislio, pa se tako našao među kandidatima za direktora.

Razgovor sa pretendentima obavio je Upravni odbor, čija je predsednica dramska umetnica Tanja Bošković, nekadašnja vedeta Pozorišta na Terazijama, a članovi – prof. dr Nikola Maričić, operski pevač Nikola Mijailović, šef katedre za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti, producent Marko Čkonjević i čuveni trubač Zoran Kovačevski, stalni član orkestra Pozorišta na Terazijama.

Na konačnoj listi kandidata, koji su ispunili uslove Konkursa su Marjanović, Nikola Bulatović, Dimitrije Ilić, Vladimir Dekić i Ivan Ilić, saznaje Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari