U Zaječaru osnovan gudački kvintet: U sredu prvi koncert 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Pored gradskog hora i gradskog folklora Zaječar će dobiti i gradski orkestar koji će raditi u okviru Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“. Kako je planirano uključiće se u sve manifestacije i na najbolji način predstavljaće grad, istakao je na pres konferenciji u zaječarskom teatru direktor Ustanove Vladimir Đuričić.

“Na inicijativu direktora zaječarske muzičke škole , gospodina Mitića, koji je veliko pojačanje za zaječarsku kulturu i školstvo, a pod našim okriljem,  formiran je gradski orkestar. Za početak jedan divan kvintet koji će činiti profesori muzičke škole i koji će prvi zvaničan nastup imati 22. februara u pozorištu.”, rekao je Đuričić.

Direktor zaječarske muzičke škole Milan Mitić zahvalio je na podršci koju je dobio od direktora zaječarskog teatra rekavši da je posle protokola koji je  potpisan u decembru između dve ustanove  saradnja sve jača.

Prvi koncert gradskog gudačkog kvinteta koji čine profesori zaječarske muzičke škole: Ivan Kostić-violina, Bratislav Smičković-violina, Uglješa Todorović-violina, Jelena Stojković-viola i Milan Mitić-gitara biće održan u sredu 22. februara od 20 sati.Na programu će biti dela Pahibela, Baha, Albinonija, i Mocarta. Ulaz je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari