"Udahni život" od 11. do 14. decembra (VIDEO) 1Plakat : Francuski filmski karavan

Od 11. do 14. decembra u saradnji sa Institut français de Serbie, Kulturni centar „Laza Kostić“ organizuje novi cilus projekcija Francuskog filmskog karavana – „Udahni život”.

„Udahni život“ je ciklus o viziji sveta današnjih adolescenata. Sastoji se od filmova sa kojima mladi mogu da se identifikuju, a oni malo stariji da otkriju njihov jedinstveni i iznenađujući pogled na današnje društvo. Projekcije će se održavati sa početkom od 20 sati svake večeri (ponedeljak-četvrtak) u Maloj sali KC „Laza Kostić“, Venac Radomira Putnika 2, a ulaz je slobodan.

Program ciklusa „Udahni život“:

Polina živi ples (Francuska, 2016, 108′, komedija/drama)
Režija: Valeri Miler, Angelin Preljocaj
Rusija devedesetih godina. Trenirana strogoćom i zahtevnim radom profesora Bojinskog, Polina je igračica klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koji će je duboko dodirnuti.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KS4bL42OY8E]

Tamara (Francuska, 2016, 100′, komedija)
Režija: Aleksandar Kastanjeti
Igraju: Eloiz Marten, Silvi Testid, Siril Gei
Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Dijego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će da uspeti u svojoj nameri….

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z8NoDa1p-58]

Videti svet (Francuska, 2016, 102′, drama)
Režija: Delfin Kulen, Mirijel Kulen
Dve mlade devojke u vojnoj službi, Oror i Marin, vraćaju se iz Avganistana. Sa svojom vojnom jedinicom provešće tri dana na Kipru u hotelu sa pet zvezdica, među turistima na odmoru, radi onoga što vojska naziva dekompresiona komora: pomoći ćemo im da „zaborave rat“. Međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja…
Posle filma „17 devojaka“ ovo je drugi film sestara Kulen koji je ušao selekciju filmskog festivala u Kanu 2016. godine.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AfttWXT-x3Y]

Položi maturu pevajući (Francuska, 203, 82′, dokumentarni)
Režija: David Andre
Prvo pevaj na sav glas je film koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qfSZKb7I0Yw]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari