United Media i Nova TV ovogodišnji domaćini žiriranja za Internacionalne Emmy nagrade u Puli 1Foto: UM

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, u saradnji sa Novom TV, domaćin je ovogodišnje polufinalne runde žiriranja za prestižne Internacionalne Emmy nagrade, a događaj će se održati u Puli u julu. Ovo je treća uzastopna godina da United Media ima čast da organizuje proces žiriranja. U prethodne dve godine, na događajima u Dubrovniku […]

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, u saradnji sa Novom TV, domaćin je ovogodišnje polufinalne runde žiriranja za prestižne Internacionalne Emmy nagrade, a događaj će se održati u Puli u julu.

Ovo je treća uzastopna godina da United Media ima čast da organizuje proces žiriranja. U prethodne dve godine, na događajima u Dubrovniku i Atini smo okupili brojne poznate reditelje, glumce, producente, TV profesionalce i druge vodeće globalne i regionalne stručnjake iz oblasti produkcije, televizije, filma i umetnosti. United Media i Nova TV sada će biti domaćini ovog prestižnog događaja u Puli.

Pored toga, United Media je potpisala ugovor o saradnji i medijskom pokroviteljstvu sa Pulskim filmskim festivalom, najstarijim filmskim događajem u Hrvatskoj.

“Kao regionalni produkcijski lider United Media podržava sedmu umetnost, te je saradnja sa ’71. Pulskim filmskim festivalom’ prirodan strateški korak. Osim toga, u Puli ćemo ove godine, zajedno sa Novom TV, biti domaćini žiriranja za Međunarodnu nagradu Emmy na što smo takođe ponosni. Posvećeni smo produkciji visokokvalitetnog, originalnog i privlačnog sadržaja, i jako nas raduje što kroz ove saradnje možemo doprineti razvoju kreativne industrije“, rekla je Aleksandra Subotić, izvršna direktorka United Media.

Dodala je da je to još jedan fantastičan način da se doprinese razvoju kreativne industrije, da se povežu svi relevantni učesnici, da se dođe do novih ideja, novih prilika za partnerstva i koprodukcije, ne samo iz regiona, već iz sveta.

United Media godišnje proizvede više od 40.000 sati originalnog sadržaja, okuplja vrhunske profesionalce iz sveta produkcije, što televizijske, što serijske i filmske, tako da je povezivanje s jakim filmskim festivalima i ostalim manifestacijama iz područja stvaralaštva, produkcije i kulture, važna odrednica poslovanja kompanije.

Tanja Miličić, direktorka Pulskog filmskog festivala izjavila je:

„Polaskani smo što je United Media u Pulskom filmskom festivalu prepoznala vrednog partnera i što ćemo zajedno stvarati uslove za još bolju vidljivost hrvatske filmske industrije i pružiti hrvatskim i regionalnim filmašima dodatnu priliku da u sklopu PulaPRO programa obogate svoje znanje i predstave pomno smišljene ideje.“

U sklopu saradnje Pulskog filmskog festivala i United Medije, najavljuje se i organizacija prestižne radionice razvoja scenarija za koju će uskoro biti objavljen konkurs.

Pula će ove godine biti žarišna tačka i spoj brojnih snažnih i jedinstvenih kreativnih energija iz različitih delova sveta, gde ćemo svedočiti kvalitetnim produkcijama i projektima koji obogaćuju živote, zbližavaju i inspirišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari