Urušavanje sa vrha kriminalne piramide čeka nas u poslednjoj sezoni serije "Klan" 1foto: Firefly Promo

Serija „Klan“ je došla i do svoje poslednje, treće sezone. Ova priča je u startu bila zamišljena ovako, sa ovom količinom epizoda, ali i ovim načinom pričanja o usponu i padu imaginarne kriminalne grupe koja podseća na one koje smo mogli da vidimo i u stvarnom životu.

Treća sezona serije Klan prikazuje izdaju, nepoverenje, i urušavanje Klana koji biva izazavan imaginarnim političkim atentatom. Mnoge tragikomične situacije će zaokužiti priču o nedelima koji stižu na naplatu. Na konferenciji za štampu povodom premijere treće sezone predstavili su nam se kreator Boban Skerlić, ali i glavni glumački akteri ove priče.

Prva sezona je smeštena u osam meseci, druga u osam nedelja, a treća u poslednjih osam dana klana. Kako je reditelj i scenarista rekao, ovo je organski i logičan kraj, nakon koje on stavlja tačku na ovu priču.

– “ U prvoj sezoni smo pratili njihov uspon iz najnižih nivoa i najnižih lestvica. Druga se bavila boravkom na vrhu kriminalne piramide, treća je raspad i kretanje nizbrdo, jer su dvojica glavnih likova pre svega zgrabili više nego što mogu da progutaju“ rekao je Skerlić i dodao da ova priča nije ekranizacija akcije Sablja već dramska serija sa izmišljenim likovima.

 

Dvojica glavnih glumaca Aleksndar Dimitirjević i Nedim Nezirović su najviše iskočili u prethodnim sezonama, upravo najviše i zbog prostora koji su dobili da naprave likove. Šok i Paša su dva mutna tipa koji ne biraju sredstva da bi došli do cilja.

– „Oni kreću u prvoj sezoni iz raspadnute šupe i spavaju u  jednom krevetu, žive u nemaštini, ali kako se posao razvijao tako su i apetiti rasli. Ta promena kod Šoka kroz sezone je najznačajnija, kad je video da on može mnogo toga da uradi, jer mu se pružaju mogućnosti. On upada u ovoj sezoni u zamke koje je sam sebi napravio. Odrastao i pametan čovek pre svakog komplikovanijeg posla razmisli koje su posledice svega toga. On o tome ne razmišlja, već samo ide kroz život i videćete dokle će stići“, rekao je Dimitrijević, a uz to i dodao da je uživao za ove tri sezone i da mu je često bilo na pameti koliko je srećan jer radi ovu seriju.

Nedim Nezirović je rekao da ovde nema prostora za srećan završetak glavnih junaka:

– „Čini mi se da se njih dvojica vraćaju tamo odakle su krenuli. U blato da ne kažem dugi izraz. U suštini se ova priča završava tamo gde se inače ove priče završavaju. Sam kraj čuva tu neku edukativnu notu ove serije, ali i otvara pitanja. Publika se pita ko su heroji danas, kome se daje medijski prostor, ko su ljudi na koje se ugledamo. Ovo je serija o duhovnom sunovratu koja nam nudi širok spektar odgovora“, rekao je mladi glumac koji je odigrao kriminalca Pašu.

Lepše polovine dvojice glavnih kriminalaca su odlgumile Milena Božić i Anđela Popović. Obe su najavile nove zaplete u trećoj sezoni za svoje likove.

– „Priča Šoka i Juce nikad nije bila čisto ljubavna, jer između nikoga od njih nema jasnih i iskrenih odnosa. Oni su svi na neki način jedni drugima saradnici. Svedočili smo u prethodnoj sezoni scenama koje nisu nimalo romantične ni ljubavne“, rekla je Božić uz konstataciju da će se njen lik pokazati u ovoj sezoni kao osoba od poverenja, ali iz potreba za preživljavanjem i iz nekih sebičnih razloga.  Anđela Popović je istakla da možda njen lik jeidni može da se izvuče i doživi neki srećan kraj.

– „Ona je na putu svoje istine i na putu srećnog kraja. Samo što zbog njene povišene naive je skrenula sa tog puta. To je dovodi u razne situacije iz kojih ne može da se izvuče i ona postaje, i ostaje taj trpni lik. Najviše bi volela kad bi mogla da sve krene iz početka“ rekla je mlada glumica, a obe su se složile da bi sve bilo drugačije u samoj seriji da je priča krenula iz ženske perspektive.

Treća sezona serije Klan kreće sa emitovanjem od 8. oktobra na Superstar TV-u dok će druga sezona krenuti od  1. oktobra na RTS-u. Kao i u prethodne dve sezone,pored pomenutih glumaca, u glumačkoj postavi se nalaze, Vladimir Кovačević, Nenad J. Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Feđa Štukan, Uroš Jovčić, Miloš Petrović Trojpec, Gorica Popović, Ljubinka Klarić i mnogi drugi.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari