„Večeras padaš sam” - promocija romana Vladana Krečkovića u SKC-u Kragujevac 1Foto: Promo

 

U sredu, 23. avgusta u 19 sati u Kontakt galeriji SKC održaće se razgovor o romanu „Večeras padaš sam” Vladana Krečkovića.

Dve večeri uoči Petrovdana, Stanislav Radisavljević zvani Redži će lokalnim zelenašima dugovati preko 50.000 evra i duže od godinu dana neće znati gde je Sonja Ašanin.
Predvođeni Maksimom Todorovićem Torijem, članovi navijačke grupe „Ludilo mozga” postepeno će sužavati obruč oko njega.

U noći iskupljenja, Kilmarnok će gostovati u Velsu. Iste večeri, Redžijev najbolji ortak Ignjat će krenuti sa Autokomande za Obrenovac, nadajući se da u zaustavnom vremenu ima mesta za drugačije ishode.

– Dug nije dobar drug. Međutim, i loše društvo se preživi. Vladan Krečković je napisao roman o d(r)ugovima i o tome kako se nositi s teretom sudbine: od ljubavnih razmimoilaženja do različitih društvenih uslovljenosti. Kroz životni vašar, između otuđujućeg, ali i fascinantnog sveta tehnosfere i upečatljivog sveta (pri)gradske svakodnevice, likovi jure, sapliću se i ustaju. „Večeras padaš sam” je delo o vrednosti neposustajanja, koje pokazuje puno razumevanje za sve one ljude koji danas nisu pod
reflektorima, a trebalo bi da budu, napisao je o knjizi Uroš Đurković.

Vladan Krečković (35, Beograd), diplomirao je novinarstvo na FPN Beograd. Prvi roman „Aleksa ili kroz snegove i sirene”, objavio je 2018. godine a 2020. i svoju prvu pesničku knjigu „Pariz, Teksas”, za koju je nagrađen evropskom nagradom za debitantsku zbirku pesama Mostovi Struge u okviru festivala Struške večeri poezije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari