Večeras premijera filma „Strahinja Banović“ na festivalu u Kini 1Foto: Promo

Posle svetske premijere i trijumfa na festivalu u Karlovim Varima na kojem je osvojio čak tri nagrade, među kojima je i Gran pri Kristalni globus za najbolje ostvarenje, film “Strahinja Banović” Stefana Arsenijevića večeras će biti prikazan i u glavnom takmičarskom programu Crouching Tigers viđenog festivala PYIFF (Pingyao International Film Festival) u Kini.

Scenario za ovu ljubavno – socijalnu izbegličku dramu Arsenijević potpisuje zajedno sa Bojanom Vuletićem i Nikolasom Dukrajem, a glavne junaka, pored francuskog glumca Ibrahima Kome nagrađenog u Karlovim Varima, igraju austrijska glumica Nensi Mensa Ofei i sirijski glumac Maksim Kalil.

Epizodne role tumače srpski naši glumci Nebojša Dugalić i Jelena Mihajlović.

U autorskoj ekipi “Strahinje Banović” su i direktorka fotografije Jelene Stanković, takođe nagrađena za najbolji snimateljski rad u Karlovim Varima, montažerka Vanja Kovačević, scenografkinja Zorana Petrov, kompozitor Martinas Bialobžeskis, i kostimografkinja Karin Rando de Felis…

Pred azijskom publikom na festivalu u Kini, kako je objavio Filmski centar Srbije koji je podržao ovaj film, “Strahinja Banović” će biti i sutra, 15. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari