Foto: Srđan Veljković

Prodaja ulaznica počeće od ponedeljka 30. oktobra“, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u MSUB. Objavljen je takođe i kraj sedmodnevnog programa otvaranja izložbe „Sekvence“ prve u obnovljenoj zgradi MSUB, koja je posle 10 godina ponovo otvorila vrata za posetioce. Da je zdanje Muzeja nedostajao građanima pokazuje i 39.854 posetioca, koliko ih je od 20. oktobra od 10 sati, do juče , 27. oktobra u 10 sati obišlo izložbu.

„Ovako brojna poseta govori da je publika željna kulturnih i muzejskih sadržaja, da joj je muzejski pregled savremene umetnosti nedostajao sve ovo vreme. U ovih sedam dana gosti Muzeja su bili direktori i kustosi iz srodnih institucija iz regiona i Evrope, sa kojima je održan razgovor o novim mogućnostima za izlaganje koje je Muzej savremene umetnosti dobio rekonstrukcijom zgrade, kao i o budućim saradnjama i umrežavanjima muzeja, galerija i centara savremene umetnosti“, istaknuto je u MSUB. Inače, u programu otvaranja renovirane zgrade Muzeja učestvovao je veliki broj volontera. Oni su se prijavili na poziv da učestvuju u organizaciji programa otvaranja, kao i za poslove rada sa publikom i informisanju posetilaca.

“Na poziv se odazvalo ukupno 126 volontera. Oni su bili raspoređeni na različitim poslovima, od pružanja informacija na info pultu, dežuranja u prostoru, organizaciji pratećih programa, fotografisanja, do komuniciranja sadržaja izložbe sa publikom putem pop-up vođenja kroz sekvence izložbe. Ovo iskustvo je veoma značajno za Muzej, koji će nastaviti da mladim istoričarima umetnosti, pre svega, pruža mogućnosti da se usavršavaju i stiču stručno iskustvo u muzejskom okruženju”, konstatovano je.

Muzej sada prelazi na regularno radno vreme, od 10 do 18 časova, četvrtkom od 10 do 22 časa, a utorkom će biti zatvoren za publiku. 

Cene

Cena pojedinačne karte biće 300 dinara. Za posebne grupe posetilaca (studenti, učenici srednjih i osnovnih škola, kao i penzioneri) utvrđena je cena ulaznice u iznosu od 150 dinara, za grupne posete cena ulaznice je 200 dinara. Grupe posetilaca koje imaju pravo na besplatan ulaz su lica sa invaliditetom, predškolska deca, profesori, docenti, asistenti i studenti istorije umetnosti, arhitekture, likovnih i primenjenih umetnosti, novinari, zaposlenima u drugom muzeju, arhivu, biblioteci ili drugoj srodnoj ustanovi kulture, članovma ICOM-a, AICE i drugog muzejskog udruženja, trudnicama. Svake srede ulaz je slobodan za sve posetioce.