Vesić ponudio izdavačima novi termin za održavanje Sajma knjiga 1Foto: Stanislav Milojković

Povodom predstojećeg Sajma knjiga zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić održao je juče sastanak sa predstavnicima izdavača okupljenih u Udruženju izdavača i knjižara Srbije i Udruženju profesionalnih izdavača Srbije i tom prilikom izdavačima u ime Grada Beograda ponudio da se Sajam knjiga održi u tradicionalnom terminu od 23. oktobra. Zamenik je informaciju objavio na svojoj Fejsbuk stranici.

Udruženja su predstavljali Dejan Papić i Zoran Hamović. Sastanku su prisustvovali Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu, i Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma.

– Ponudio sam da Grad Beograd subvencioniše deo zakupa štandova izdavačima za Sajam knjiga imajući u vidu tešku situaciju u kojoj su se našli usled pandemije virusa kovid 19. Predložiću Ministarstvu kulture da učestvuje u subvencionisanju zakupa. Takođe, Grad Beograd će na sledećoj sednici Skupštine grada u Odbor Sajma knjiga imenovati jednog člana koji će predstavljati izdavače – naveo je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema njegovim rečima, izdavači su svesni, pošto im je predočeno, da je moguće da Sajam knjiga ne bude održan ukoliko se u oktobru pogorša epidemiološka situacija.

– Želimo da u uslovima pandemije održimo tradiciju Sajma knjiga, jednu od najlepših koju ima naš grad – naveo je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari