Vlada Srbije formira Radnu grupu za unapređenje položaja zaposlenih u ustanovama kulture 1Foto: Peđa Vučković / Vlada Srbije / FoNet

Vlada Srbije donela je danas na predlog ministarke kulture Maje Gojković Odluku o formiranju Radne grupe za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture čiji su osnivači drža, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave.

U saopštenju Ministartsva kulture se navodi da je zadatak Radne grupe da obavi analizu normativnog okvira kojim se uređuju prava, položaj i plate zaposlenih u kulturi, i da sačini i nadležnim ministarstvima i Vladi podnese inicijativu za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u kulturi.

„Formiranje Radne grupe predstavlja realizaciju dogovora iz decembra 2023. godine, a na osnovu Tačke 3. Sporazuma o unapređenju materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture“, stoji u saopštenju, prenosi Beta.

U Radnu grupu se imenuju predstavnici Ministarstva kulture, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Generalnog sekretarijata Vlade, potom predstavnici Samostalnog sindikata kulture Srbije, Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“, a na predlog Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine predstavnici Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari