Vrećo: Čoveka sa epilepsijom predali na sud 1Foto: Miroslav Dragojević

– Nakon što su producenti predstave „Koštana“ – Centar za kulturu Tivat, Srpsko narodno pozorište i Studentski kulturni centar Novi Sad najavili da će podneti prijavu protiv bosanskohercegovačkog umetnika Bože Vreće zbog napuštanja projekta, muzičar se oglasio na svom Facebook profilu.

 On je napisao da su „čoveka sa epilepsijom predali na sud“.

„Pitam se jesam li trebao umrijeti pa da je to dovoljna cijena izlaska. Strašno kakvi nas ljudi okružuju i, iako sam po ugovoru koji sam potpisao, pristao platiti određen iznos za izlazak iz predstave, u slučaju bilo kakvog problema, opravdano i legitimno, izgleda da to nije dovoljno“, kazao je između ostalih Vrećo.

On je u svojoj objavi opisao i kako obično izgleda epi napad, koji je uvek bio uzrokovan, kako kaže, „velikim stresom i situacijom u kojoj se osećam ugroženo, napadnuto i povrijeđeno kao sve ovo što me prati ovih dana u vezi ovog kobnog projekta“. Vrećo se zahvalio svojim fanovima na ljubavi i podršci.
Božo Vrećo napustio je autorski projekat Kokana Mladenovića u kome je prvi put „Koštanu“ trebalo da igra jedna transrodna osoba samo pet dana pre premijere.

On je saopštio da su uzrok zdravstveni problemi, te da je zbog stresa i pritisaka imao epi napad. S druge strane, producenti su najavili da će protiv njega podneti prijavu jer je „samovoljno i neprofesionalno napustio projekat i time grubo prekršio po više članova prihvaćeni i potpisani ugovor“. Predstava će ipak kao po planu biti premijerno izvedena 5. avgusta u Tivtu, a novu Koštanu igraće glumica Emina Elor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari