Vukosavljević: Policija bila u Ministarstvu 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Pripadnici Uprave kriminalističke policije bili su u četvrtak u Ministartvu kulture i informisanja radi prikupljanja podataka o medijskom konkursu iz 2015. zbog postojanja krivične prijave, potvrdio je za N1 resorni ministar Vladan Vukosavljević.

Kako navodi N1, Vukosavljević kaže da ne zna detalje slučaja, ali ističe su nadležni došli da pribave informacije što je kako kaže u pravnoj državi normalno.

“Krivična prijava je bila iz 2016. i sada je valjda došlo vreme da se prikupe neke informacije, pa je to bilo pribavljanje informacija. Jednostavno, policajci su došli i ljubazno zapitali za nekoliko stvari elementarnih u vezi sa tim konkursom iz 2015, čuli šta su imali da čuju, i otišli”, objasnio je Vukosavljević za N1.

Resorni ministar je istakao da najoštrije demantuje navode pojedinih novinskih udruženja da je iz Ministarstva kulture bio potvrđeno da se radi o konkretnim licima ili konkretnim projektima.

Ističe da apsolutno nije bilo reči o tome, već o načelnim pitanjima i rezultatima konkursa.

“Nikakva tvrdnja niti o imenima lica, niti o konkretnim projektima, niti o povezanosti tih lica navodnih sa nekim drugim licima nije mogla stići iz Ministarstva kulture i informisanja, jer to se zapravo nije ni desilo. Vrlo je važno da prekinem te spekulacije i da saopštim šta se zbilja desilo tokom te policijske posete”, istakao je Vukosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari