Za rekonstrukciju Dečjeg odeljenja vranjske biblioteke 2,5 miliona dinara 1Foto: Dušan Pešić

Na osnovu Konkursa ministarstva pravde Vlade Srbije, od pola milijarde dinara dinara sakupljenih od oportuniteta biće finasirano 186 projekata među kojima je i rekonstrukcija Dečje odeljenje Biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju.

Kako je za portal Danasa potvrdio direktor ove ustanove Zoran Najdić vrednost dobijenih sredstava je 2,5 miliona dinara što će biti dovoljno da će poveća korisna površina ovog odeljenja biblioteke na oko 100 kvadratnih metara gde je smešteno 20.000 naslova.

Rekonstrukcija predviđa i promenu nameštaja, ambijentalno uređenje prostora kao i uvođenje računarske tehnike za najmlađe čitaoce koji koriste usluge biblioteke.

Biće stvoren prostor za održavanje interaktivnih radionica sa mladim piscima, književni susreti, a kako najavljuju iz ove ustanove radovi bi trebalo da budu završeni do 1.septembra ove godine.

Posle otvaranja Legata Dragana Cige Mininčića i sređivanja Hilandarskog kutka, ovo je treći projekat na poboljašanju pružanja usluga korisnicima biblioteke „Bora Stanković“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari