Zaječarska “Pokondirena tikva” večeras u Negotinu 1Foto: Zaječarsko pozorište

Jedna od ovogodišnjih premijera Narodnog pozorišta Timočke krajine” “Zoran Radmilović” Sterijina Pokondirena tikva večeras će biti igrana u Negotinu. Ovu svevremensku komediju adaptirala je i režirila Olivera Viktorović Đurašković, po kojoj je ovo pametna komedija koja ima naravoučenije.

-Svako vreme ima svoju Pokondirenutikvu, pa tako i naše vreme ima “pokondirene tikve” bilo da su one u muškom ili ženskom obliku. Naravno, ovde se radi o ženi, o Femi, područje je Vojvodina, ali i to je sve matrica  po kojoj to može da se desi bilo gde, u Zaječaru, Negotinu, Kruševcu, Nišu, Beogradu, Subotici, Somboru, sasvim svejedno. Potpuno sam sigurna da su to svevremenske komedije. Prošle su tolike godine od smrti Nušića i Sterije, a njihove komedije i problem koje tretiraju u njima su njihova iskustva iz onog vremena koja su na duhovit način prenesena na scenu. Sada se to isto dešava , ali u nekom drugom pakovanju, tako da Fema i ministarki ima koliko hoćete – objašnjava rediteljka.

Olivera Viktorović Đurašković tumači i jednu od nosećih uloga u ovoj Sterijinoj komediji, Saru, a u glumačkoj podeli sui  Nataša Petrović (Fema), Ivana Bartunjek ( Evica), Miloš Tanasković (Svetozar Ružičić), Braniuslav Mijatović (Jovan), Predrag Grbić (Mitar), Gabrijel Bećarević (Vasa) i Aleksandra Manasijević (Ančica).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari