Zašto

Pomorandže za zbogom tekst Biljana Popović i Andrej Šepetkovski reditelj Nenad Gvozdenović; Beogradsko dramsko pozorište
Pozorišna kritika

Ostavite komentar


  1. Poštovani uredniče,
    Bolju reklamu za predstavu koja je nežna, neobojena, istinita, poetična i iznad svega razumljiva niste mogli dati. Ako osoba koja je režirala dve drame, a obe finansirane od dve poznate antisrpske organizacije ( Zene u crnom i Centar za kulturnu dekontaminaciju), koja je neostvarena u više polja u kojima sebi pripisuje apsolutno znanje na ovaj način govori o Danku Popoviću i tematici drame "POMORANDZE ZA ZBOGOM" i nalazi u listu "DANAS" prostor za to, bilo bi odgovorno od Vas da dobro razmislite o mržnji koju, nasuprot pozorištu koje blati Vaš honorarac, neštedimice poklanjate čitaocima dozvoljavajući da se ovakav tekst pojavi.
    S poštovanjem,
    Danica Levi

  2. Prvi put vidim da se neko ko piše o nekoj predstavi ljuti na publiku zato što se publici predstava veoma dopala. Šta više, pisac ovog teksta je besan na publiku na koju je predstava ostavila jak utisak. Ljut je zbog emocija koje predstava budi kod gledalaca. I podučava publiku šta treba da oseća, a šta ne. Određuje publici koje emocije su im dozvoljene, a koje ne. Neshvatljiv, boljševički pristup. Nekada smo imali pozorišne kritičare od imena i ugleda, a danas njihov posao, na žalost, obavljaju pozorišni kritizeri, koji, ne zna se ni zašto, ni s kojim pravom – grde publiku. Srećom, predstave žive i traju zahvaljujući publici koja ih voli, a ne zahvaljujući nekom ko o njima piše u novinama. I još nešto. Nekada su kritičari pisali o predstavi, a ne o sebi. A mi smo iz ovog teksta najmanje saznali o predstavi, a mnogo više o onome ko je tekst pisao.

  3. Od srca svima preporucujem ovu predstavu!!! Muka mi je vec od velikih filozofija,pa izedjem iz pozorista zbinjen i ne znam sta sam gledao, a vajni kriticari to proglase umetnoscu. Pozoriste je emocija a ja sam je bas doziveo i iz pozorista izasao ushicen i srecan.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.