Punih nedelju dana Negotin, grad Stevana Stojanovića Mokranjca, bio je prestonica muzike. Brojni sadržaji kojima je zajednički imenitelj bila muzika, smenjivali su iz dana u dan, na zadovoljstvo velikog broja ljubitelja muzike, pozorišta, slikarstva iz Negotina, ali i iz različitih krajeva Srbije. Ovogodišnji festival pratilo je oko osam hiljada posetilaca, učestvovalo je 11 horova iz zemlje i inostranstva. Među horovima su ove godine tri najbolja srpska hora uopšte, prošlogodišnji pobednik Natpevavanja hor Lola, zatim Obilić-Krsmanović, kao i naš jedini profesionalni hor RTS.


Negotinski muzički festival živeo je kroz koncerte učesnika u Kladovu, Zaječaru i Beogradu, pobednik Natpevavanja održao je uspešan koncert u crkvi svetog Đorđa u Kladovu, pa ne čudi opaska jednog od istaknutih dirigenata koji je rekao da je to „jedini festival na kome vredi učestvovati“.

Festival 46. Mokranjčevi dani završen je koncertom Nacionalnog ansambla „Kolo“, a na ceremoniji svečanog zatvaranja priznanja su dobili oni koji su pomogli da se ovogodišnji festival održi, kao i pokrovitelji i prijatelji Mokranjčevih dana. Realizacija osmišljenog programa bila je moguća zahvaljujući podršci Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije, kao i Opštine Negotin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari