Foto:Promo

Izrada alternativnih korica za pohabane knjige  počinje u 16 časova, demonstraciju će voditi Milan Trpković iz Udruženja izdavača i knjižara Srbije.

Izrada origami obeleživača za knjige i ukrasa  od stranica knjiga suviše oštećenih da bi se reparirale počinje od 18 časova, radionicu će voditi Helena Mak , studentkinja grafičkog dizajna. Materijal obezbeđuju organizatori, a učesnici svoje rukotvorine mogu poneti kući.

Specijalni gost zimske Novosadske razmene knjiga biće inicijativa „Knjigom do osmeha”, na čijem će štandu tokom celog popodneva posetioci moći da dobiju knjigu po izboru u zamenu za slanje humanitarnog SMS-a .

Knjige koje Novosađanima i gostima Novog Sada više nisu potrebne, ili ih više neće čitati, a u upotrebljivom su stanju, tokom čitavog događaja oni mogu zameniti za kupone — prerazmišljone, koje potom menjaju za neke od knjiga iz baze razmene. Hraniteljska biblioteka Prerazmišljavanja prikupila je više hiljada knjiga na prethodnim razmenama, ali i uz pomoć i podršku donatora — pojedinaca, institucija i organizacija, koje su podržale ovu  potpuno neprofitnu inicijativu.

Na razmenu možete doneti bilo koji broj knjiga, a učestvuju sve vrste — od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih izdanja. 

Ukoliko neko nije u prilici da dođe  na Razmenu, a želi da donira knjige, može se  javiti organizatorima bilo kada pre razmene kako bi dogovorili primopredaju. Sve knjige koje preostanu nakon razmene, nastaviće da traže svoje čitaoce kroz naredne razmene i kro z poklanjanje vernim čitaocima Prerazmišljavanja.

Povezani tekstovi