"Zlatna antena" za Bogdana Diklića 1Foto: FoNet/KomunikArt

Legendarni jugoslovenski glumac Bogdan Diklić novi je laureat nagrade „Zlatna antena“ za izuzetan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji i regionu, objavili su organizatori 11. Međunarodnog festivala drama i serija (FEDIS).

Kako se ističe u saopštenju, Diklić je nagrađen za opus koji čini više od četrdeset uloga u domaćim TV serijama, među kojima su kultna ostvarenja „Grlom u jagode“, „Balkan ekspres“, „Povratak otpisanih“, „Broz i ja“, „Turneja“, „Otvorena vrata“…, kao i „Čizmaši“, „Santa Maria della Salute“, „Senke nad Balkanom“, „Tajkun“, „Južni vetar“…

Diklić se ovom nagradom pridružuju plejadi stvaralaca – Miri Banjac, Gordanu Mihiću, Velimiru Bati Živojinoviću, Zdravku Šotri, Predragu Mikiju Manojloviću, Seki Sablić, Svetlani Ceci Bojković, Siniši Paviću, Milanu Lanetu Gutoviću, koji su prethodnih godina nagrađeni Zlatnom antenom.

Ovogodišnje, 11. izdanje festivala FEDIS biće otvoreno sutra u Galeriji opštine Vračar, a početak manifestacije biće u znaku obeležavanja četiri decenije od premijernog prikazivanja kultne TV serije „Vruć vetar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari