Zlatni ćuran za životno delo Vlasti Velisavljeviću 1Foto: Fonet/Marko Mišić

Slavni glumac Vlasta Velisavljević dobitnik je najvišeg priznanja 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije Dani komedije u Jagodini – Zlatnog ćurana za životno delo, saopštio je Dobrica Milićević, umetnički direktor manifestacije.

Nagrada će mu biti uručena na narednom festivalu, koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta.

Prema Milićevićevim rečima, popularni glumac ostvario je preko 360 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji i po tome je rekord ne samo u našoj zemlji već i u svetu. Osim toga igrao je više od 40 godina u legendarnoj predstavi „Buba u uhu“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je nekoliko puta igrana i na Danima komedije. Milićević je dodao i da su Velisavljevića, inače počasnog člana Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „dramski umetnici uvek smatrali najpoželjnijim partnerom na sceni“.

Zlatni ćuran sastoji se od statuete ćuran, plakete i novčanog iznosa. Nagrada je ustanovljena 2001. godine a dosadašnji dobitnici su glumci Miodrag Petrović – Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, LJubomir Ubavkić – Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Petar Kralj, Milena Dravić, Jelisaveta Seka Sabljić, Rada Đuričin, Svetlana Bojković, Ivan Bekjarev i reditelj Dragoslav Lazić. Dobitnici nagrade su pisci i pozorišni kritičari – Muharem Pervić i Milosav Buca Mirković, a režiser Dejan Mijač je odbio da primi nagradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari