Zrenjanin domaćin duvačima, održava se 17. Vojvođanski bras festival 1Foto. B.Gagić privatna arhiva

Gradski duvački orkestar Zrenjanin i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, Muzičkom školom „Josif Marinković“ Zrenjanin i Fúvószenekarok és Együttesek Hungarian and East Central European Association Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE, ove godine organizuju 17. Vojvođanski bras festival.

Festival će se održati 25. februara u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 15 sati. a ulaz je besplatan.

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih vojvođanskih muzičkih škola. Festival je revijalnog karaktera i jedini
je ovakvog tipa za limene duvače u Vojvodini i šire. Nastupaju najbolji učenici muzičkih škola iz Vojvodine -Novi Sad, Pančevo, Subotica, Apatin, Sombor, Vršac, Senta, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Zemun,Novi Kneževac.

Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije iz drugih žanrova poput popularne-evergrin muzike, džez standardi, starogradske i narodne muzike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari