Zrenjanin: Izložba vajarke Mirjane Blagojev 1Foto: Savremena galerija Zrenjanin

Staklo, ogledalo, svetlost, refleksija elementi su dela Mirjane Blagojev, vajarke koja se zrenjaninskoj publici predstavila izložbom “Transparentnost i refleksija – priča o apsurdu” u Savremenoj galeriji.

Izložene su skulpture u formi kocke, kompozicije sa staklenim sferama, keramičke kugle, ogledala I zidne instalacije. Izložba skulptura i objekata deo su, prema rečima umetnice, istraživanja fenomena transparentnosti i refleksije kroz korišćenje razčličitih materijala.

„Radovi su deo istraživanja koje sprovodim i baziraju se na dva osnovna problema, odnos dela i njegovog okruženja i odnos unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora dela. Kroz ove radove ispitujem i dvostruko značenje reči refleksija, kao odraz i kao misao, jer su to svojevrsna promišljanja na određene teme. Ono što im je zajedničko jeste pojam apsurda, koji postavljam kao polazište za dalje čitanje dela“, objašnjanje je vajarke Mirjane Blagojev.

Mirjana Blagojev, rođena Zrenjaninka, diplomirala je vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na predmetu vajarstvo u zvanju docenta. Član je ULUV-a, ESGAA – European Studio Glass Art Association.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari