Zrenjanin: Koncert solo i horskih pesama napunio Reformatsku crkvu 1Foto:M.P./Danas

U organizaciji 9. Internacionalnog horskog festivala „Slobodan Bursać“ u Zrenjaninu je održan posećen celovečernji koncert hora Sveti Serafim Sarovski, na kome su nastupili i solisti mecosopran Dragana Popović, tenor Ljubomir Popović kao i članovi horske postave bariton Stefan Kalajdžić i bas Miloš Milojević.

Koncert je održan u Reformatskoj crkvi, gde je publika stajala u redu da bi čula, s razlogom i ponosom, svoje talentovane i školovane izvođače koji muziku izvode ne samo lepotom svog glasa već i svojom duhovnošću.

Zrenjaninski hor „Sveti Serafim Sarovski“ postoji 27 godina a čine ga profesionalni horski pevači i dirigent, koji su angažovani u Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Narodnom pozorištu u Beogradu, i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

U posebnoj atmosferi, kao i kod prethodnih koncerata u ovom lepom i akustičnom prostoru crkve, i sa odabranom publikom koncert je bio uvod u festival koji predstoji.

Na programu su bila popularna muzička dela, odabrane srpske solo i horske pesme, ruske romanse, napolitanske i klapske kompozicije.

Posebnu čar koncertu je dao nastup operskih pevača Dragane i Ljubomira Popovića, sa uverljivim scenskim nastupom.

Koncert je deo promotivnih aktivnosti 9. Horskog festivala „Slobodan Bursać.

Organizatori koncerta su Horski festival „Slobodan Bursać“, Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions a ulaz je bio slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari