Zrenjanin: Uglješa Šajtinac ove godine vodi “Pesničku štafetu” 1foto Gradska narodna biblioteka Zrenjanin

Manifestacija za decu i mlade “Pesnička štafeta”, u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ ove godine traje od 9. do 26. maja. Ovogodišnju „Štafetu“ vodiće književnik Uglješa Šajtinac koji će sa zrenjaninskim bibliotekarima obići 60 škola na teritoriji srednjeg Banata i opština Titel i Kikinda.

Učenici osnovnih škola predstaviće svoje poetsko stvaralaštvo i svoje talente, a najbolji pesnički radovi biće nagrađeni na završnoj svečanosti „Pesničke štafete“ koja će se održati 26. maja, na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

U ediciji “Književnost za decu i omladinu”, u kojoj su objavljene knjige svih dosadašnjih pisaca koji su vodili “Štafetu” objavljena je knjiga „Sve same drame“ Uglješe Šajtinca koju je ilustrovao Dejan Uzelac.

Prva “Pesnička štafeta” održana je 1975. godine. Od tada, najznačajniji stvaraoci književnosti za decu i mlade bili su gostujući pesnici manifestacije Desanka Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Vesna Aleksić, Mošo Odalović, Raša Popov, Duško Trifunović, Dragan Lukić, Pero Zubac, Igor Кolarov, Dejan Aleksić, Uroš Petrović, Branko Stevanović, Jasminka Petrović.

Svake godine manifestacija okupi oko 10 hiljada učesnika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari