Zrenjaninci spremaju predstavu po pripoveci Jasminke Petrović 1Foto: pozorište zrenjanin

Na Lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u toku su probe za predstavu „Giga pravi more“ po pripoveci Jasminke Petrović, u režiji i dramatizaciji Milje Mazarak Marinkov i Dunje Matić.

Priča o dečaku Gigi, koji svom prijatelju Cvrčku pravi more, namenjena je deci starijoj od sedam godina.

„Sama poetika priče, likovi, njihovi intimni svetovi, najkompleksnije dubinske emocije i mnogobrojne tanane niti koje čine ovu malu a veliku priču ispričanu iz vizure dece, samo su neki od elemenata zbog kojih sam se zaljubila u ovu priču. Naravno, odmah zatim tu je i svest o značaju i aktuelnosti okolnosti i konteksta u kojem se priča dešava kao i Jasminkin prevashodno iskren, hrabar i direktan pristup velikim i važnim temama“, objašnjava rediteljka MIlja Mazarak Marinkov.

Predstava „Giga pravi more“ priča o mikrokosmosu dečjeg sveta i nije zamišljena kao predstava koja bilo koga treba da nauči bilo šta.

„Ovo je predstava koja ima cilj da probudi i da odobrenje na osećanje svih emocija: i bolnih i tužnih kao i onih radosnih, ali i na ponekad istovremeno osećanje i jednih i drugih, za šta smatram da je veći cilj od bilo kojeg učenja, pogotovo danas“, kaže rediteljka.

U predstavi igraju Predrag Grujić, Nataša Milišić i Danilo Mihnjević. Dizajn predstave potpisuje Blagovesta Vaaasileva dok je kompozitor Draško Adžić.

Predstava „Giga pravi more“ imaće premijeru 20. i 21. juna.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari