Zrenjaninska predstava "Slika nepoznatog" zatvara 68. Sterijino pozorje 1Foto: pozorište zrenjanin

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, od 26. maja do 3. juna, publika će na 68. Sterijinom pozorju moći da pogleda osam dramskih ostvarenja, mahom teških životnih tema a zrenjaninsko pozorište „Toša Jovanović“ izvešće u čast nagrađenih komad „Slika nepoznatog“.

Reč je o predstavi koja je koprodukcija Sterijinog pozorja i zrenjaninskog teatra, rađena prema romanu „Izložba” Miodraga Kajteza i u dramatizaciji Đorđa Milosavljevića, režija i adaptacija teksta Nikola Zavišić.

Posetioce najprestižnijeg pozorišnog festivala u zemlji i regionu očekuju, po izboru selektora dr Milivoja Mlađenovića, predstave “Što na podu spavaš” Kokana Mladenovića, “Gospođica” po dramatizaciji Vanje Ejdus i opera “Deca” po romanu Milene Marković.

U selekciju su još i slovenačka predstava “52 Herca” Mojce Madon, Nušićev “Pokojnik” u režiji Egona Savina a u izvođenju Narodnog pozorišta iz Podgorice, zatim drama “Uspavanka za Aleksiju Rajčić” pisca Đorđa Kosića a u režiji Juga Đorđevića, Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tu je i komad “Noćna frajla” Narodnog pozorišta iz Niša, pa zatim “Yankee rose” pisca Slobodana Obradovića a u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.

U netakmičarskom delu programa ovog pozorišnog festivala pod nazivom“Krugovi”, publiku očekuje gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, sa predstavom o Aleksi Šantiću “Noć sa Aleksom”, po romanu pisca Marka Tomaša, slovenački muzički spektalkl „Lepa Vida“ i koprodukcija hrvatskih pozorišta u predstavi “Tena– kronika raspada jedne ljepote” po romanu Jopsipa Kozareca.

Slektor Milivoje Mlađenović naveo je da je pogledao 57 predstava i da je za festival izbrao osam, za koje je uveren da kvalitetom neće ni žiri ni publiku ostaviti ravnodušnim.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari