Avdulah Hoti mandatar za sastav nove kosovske vlade 1Skupština Kosova Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ (arhiva)

Demokratski savez Kosova odlučio je danas da bivši potpredsednik vlade i funkcioner te stranke Avdulah Hoti bude mandatar za sastav nove vlade.

Presednik DSK Isa Mustafa je na konferenciji za novinare rekao da svi članovi Predsedništva stranke zahtevaju da Hoti bude premijer, preneo je RTK.

Nešto ranije predsednik Kosova Hašim Tači zvanično je zatražio od Mustafe ime mandatara.

Hoti:Epidemija, eknomija, dijalog

Kandidat za premijera iz Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti rekao je da će prvi izazov sa kojim će se suočiti nova Vlada Kosova biti pandemija korona virusa.

„Ova Vlada se formira pod specifičnim okolnostima tokom pandemije i političkih događaja. Ušli smo u koaliciju sa jasnim dogovorom, ali morali smo izaći iz razloga koji svi znaju”, rekao je Hoti.

On je istakao da će prvi izazov nove Vlade biti upravljanje pandemijom, a drugi oporavak ekonomije, jer će posledice biti prilično velike, prenosi RTK.

“Takođe, dijalog je pitanje sa kojim ćemo se odmah suočiti”, rekao je Hoti na konferenciji za novinare, ističući da će dijalog voditi Vlada Kosova. Lider DSK je novinarima rekao da Vjosa Osmani može i dalje da obavlja funkciju predsednice Skupštine, ali da to zavisi od njene volje.

Osmani nije prisustvovala sednici Predsedništva stranke, mada je, kako je rečeno, uredno obaveštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari