Bajić: Ako javni funkcioneri nastave ovako da vode igru, odvešće nas u predvorje građanskog rata 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Živimo u vreme velike ostrašćenosti i ukoliko nosioci javnih funkcija nastave ovako da vode igru, odvešće nas u predvorje građanskog rata, upozorio je glumac i producent Radoš Bajić.

U razgovoru za FoNet, on je ocenio da se sadašnja ostrašćenost teško može uporediti i sa vremenom “metastaze Miloševićevog režima”.

“Danas niko ni sa kim ne može normalno da razgovara, to je jedna ogromna opasnost”, ukazao je Bajić, koji se zalaže za nacionalni konsenzus.

“Nama je potreban neko, da li će to biti patrijarh, ili neko ko će se pojaviti, taj mora da kaže upamet se Srbi i možda da udari šakom o sto”, smatra Bajić.

On nije za prestanak političkog pluralizma i postojanja različitosti, već za to da se postigne “nacionalni dogovor i sabir”, jer ćemo, u suprotnom, nestati.

Komentarišući sve učestaliji politički angažman njegovih kolega, Bajić je poručio da umetnici, crkvena lica, i sportisti, moraju pripadati svima.

“To za koga ću ja glasati, to je moja privatna stvar. Da li ću javno govoriti i uživati u slobodi koja mi je garantovana uspehom, to je lična odluka svakoga“, objasnio je Bajić.

On se izborio za to pravo da može otvoreno da kaže ono što misli i očekivano je da se to neće dopasti jednima ili drugima.

Bajić ističe da ne pripada nijednoj političkoj opciji i da ne želi da daje trojke za aktuelnu vlast, ali da je činjenica da se nikada više nije snimalo nego danas i da budžet za kinematografiju nikada nije bio veći nego sada.

“Do pre četiri godine ukupan budžet za kinematografiju Srbije je bio negde oko million i po evra. Danas je blizu 12 miliona evra. Danas se snima više od 25 televizijskih serija i veliki broj filmova. Ozbiljan pomak se dogodio”, konstatovao je Bajić.

Ipak, on dodaje da su potrebna veća ulaganja u kulturu, ali i u obrazovanje i zdravstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari