Bastać prikazao snimak ulaska u redakciju dnevnog lista Alo (VIDEO) 1Foto: FoNet/TV

Predsednik beogradske gradske opštine Stari grad i funkcioner Stranke slobode i pravde Marko Bastać prikazao je danas snimak ulaska u redakciju dnevnog lista Alo na kome se, kako je naveo, vidi da je dolazak bio najavljen i da nije bilo nikakvog „upada“ kako su tvrdili u tom listu.

Bastać je rekao da je u redakciju Alo otišao kako bi pokušao da preda demanti za „kampanju laži“ koju, kako je naveo, zamenik glavnog i odgovornog urednika tog lista Vasilije Papović „već danima sprovodi“.

„Ulazak u zgradu je bio najavljen, pustio nas je portir da uđemo a kada smo ušli u redakciju prvi nam je prišao Papović da razgovara sa nama. On je već tada bio nervozan, povisio je ton i pokušavao na sve načine da izazove incident“, rekao je Bastać.

Na prikazanom snimku se vidi da je Bastać tražio od Papovića da objave demanti na tekstove u kojima ga povezuju sa kriminalnim i huliganskim grupama, što je zamenik glavnog i odgovornog urednika Alo i prihvatio, navodeći da su po zakonu obavezni na to, posle čega je Bastać napustio redakciju bez incidenata ali uz najavu da će podneti tužbu ukoliko demanti ne objave.

Predsednik Gradske opštine Stari grad je dodao da je tekstovima objavljenim u listu Alo ugrožena njegova i bezbednost zaposlenih u toj lokalnoj samoupravi i najavio da će ukoliko ne objave traženi demanti, tužiti taj dnevni list za 1 dinar ali uz zahtev da na naslovnoj strani objave da je to „dnevni list koji laže i obmanjuje javnost“.

Dnevni list Alo objavio je juče na svom portalu da je predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać „upao“ u njihovu redakciju i „pretećim tonom napao urednike i novinare koji su bili na svom radnom mestu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari