UNS: Bastać da se pristojno ophodi prema novinarima 1Fotio: Opština Stari grad

Udruženje novinara Srbije (UNS) je pozvalo predsednika Opštine Stari Grad Marka Bastaća, kao i sve predstavnike vlasti da nesporazume sa medijima rešavaju na pristojan način uvažavajući autonomiju redakcija, kao i da se rukovode činjenicom da nemaju više prava u odnosu na medije od građana.

“UNS ne vidi niti jedan opravdani razlog da predsednik Opštine Stari Grad Marko Bastać, u pratnji kamere, ulazi u bilo koju medijsku kuću i raspravlja se sa novinarima, bez obzira na obrazloženje da je došao da preda demanti”, zaključuje se u saopštenju.

Da podsetimo, predsednik beogradske gradske opštine Stari grad i funkcioner Stranke slobode i pravde Marko Bastać prikazao je danas snimak ulaska u redakciju dnevnog lista Alo na kome se, kako je naveo, vidi da je dolazak bio najavljen i da nije bilo nikakvog „upada“ kako su tvrdili u tom listu.

Zamenik glavnog urednika lista „ALO“ Vasilije Papović izjavio je danas da je Savet za štampu politički obojen, da pripada jednoj političkoj opciji, i da taj list ne krši novinarske kodekse.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.