Bastać: Vesić stoji iza gradnje gondole, koja je prethodnica stambenom kompleksu 1Marko Bastać Foto: Beta/GO Stari grad

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać očekuje da građani na opštinskom referendumu kažu jasno „ne“ na sva tri pitanja o saobraćajnim rešenjima u gradu i izgradnji kabinske žičare i time gradskim vlastima pokažu da nisu zadovoljni rekonstrukcijama u ovoj beogradskoj opštini.

„Potpuno sam siguran da će rezultati referenduma pokazati gradskoj vlasti da mora nešto da menja“, naglasio je Bastać.

Upitan o zahtevu Opštine upućenom Ministarstvu kulture da obustavi radove na Kalemegdanu, Bastać je FoNetu rekao da i ministar Vladan Vukosavljević, „kao većina funkcionera SNS“ – ćuti.

„On je odgovoran da štiti kulturno istorijsko nasleđe. Ukoliko se ne bude izjasnio, on će snositi materijalnu, moralnu, pravnu i krivičnu odgovornost“, smatra Bastać.

Opština je i Ministarstvu unutrašnjih poslova upitila zahtev da odgovori da li je Bastać ili neko iz opštine Stari grad povezan sa kriminalom, a taj odgovor, prema rečima predsednika Opštine, još nisu dobili.

„Nismo dobili odgovor od MUP i to je dokaz da ministar Stefanović radi isključivo po diktatu predsednika Srbije i da se bavi samo pitanjima koja se tiču SNS“, tvrdi Bastać.

„Nijednog trenutka niko iz MUP nije rekao da su Marko Bastać i lica koja rade u Opštini povezana sa narko-klanom“, rekao je Bastać.

On je najavio da će tužiti zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog svega što priča o njemu, povezujući ga sa narko-klanovima iz Crne Gore. Bastać ukazuje da se time ugrožavaju bezbednost njegove porodice i saradnika i napominje da će „tužiti i Rističevića, Bakareca i druge horske pevače SNS“.

Prema Bastaćevim rećima, i Vesić je njega tužio i tražio odštetu od 500.000 dinara zbog toga što ga naziva „večitim zamenikom“, jer je rekao da će graditi kafanu na Kalemegdanu i optužio ga za ekocid.

„Pošto Vesić stoji iza izgradnje gondole, koja je prethodnica za izgradnju stambenog poteza na prostoru Beton hale“, Bastać je upitao zamenika gradonačelnika „da li je to tačno“.

Osvrćući se na kritike ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović na njegov račun, Bastać je uzvratio da bi bilo bolje da ona odgovori na žalbe koje su joj upućene pre godinu i po dana. U tim se žalbama, precizirao je Bastać, ukazuje na izgradnju nelegalnog hotela u Čika Ljubinoj, na čijem je gradilištu nedavno poginuo i jedan radnik.

„Mihajlović je tamo, uz dozvolu za rekonstrukciju, omogućila Miroslavu Miškoviću da gradi hotel, a izvođač radova je firma koja je gradila Beograd na vodi“, tvrdi Bastać.

„I nije to jedini slučaj povezanosti Miškovića i ove vlasti“, smatra predsednik opštine Stari grad i pominje „pasarelu koja vodi od nikuda do nigde i koja je besmislena i nenormalan trošak“.

Povodom odlaska u redakciju dnevnog lista Alo, Bastać je ponovio da je želeo da preda demati i otišao do zgrade u kojoj je redakcija.

Kako objašnjava, najavio se obezbeđenju, koje je pozvalo redakciju, a potom ga pustilo da uđe, da bi, dok je stajao pored vrata, zamenik glavnog urednika počeo svađu sa njim.

„Niko od nas nije ništa nasilno uradio. Samo sam lično hteo da predam demanti. To šta Alo radi, slika je i prilika svega o čemu pišu Fridom Haus, Reporteri bez granica i Evropska komisija“, ocenio je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari