Biranje lokalnih poverenika SNS se odlaže za posle državnih izbora? 1Foto: BETA/ MILOŠ MIŠKOV

Sredinom septembra trebalo bi da bude održan Glavni odbor Srpske napredne stranke na kome bi naprednjaci trebalo da odluče o održavanju izborne skupštine između 21. i 24. oktobra, saopštio je juče Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS. Zanimljivo je međutim, da je on prema izveštaju koji prenosi agencija Tanjug, najavio da će na tom Glavnom odboru biti doneta odluka da li će se birati na toj izbornoj skupštini i lokalna rukovodstva, ili će se to odložiti za proleće nakon izbora.

Ovo je zanimljivo stoga što je, uoči izborne skupštine promenjeno „lokalno“ rukovodstvo u Beogradu. Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na sednici GO SNS 29. maja, kojoj je prisustvovalo 600 članova, najavio izbornu skupštinu.

Na toj sednici GO SNS  Vučić je objavio da Aleksandar Šapić, postaje potpredsednik stranke, a da se Šapićev SPAS utapa u SNS. Dotadašnji šef Beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović, podneo je ostavku nakon što su se o njemu negativno izjasnili svi mesni odbori SNS.

U julu je, podsetimo, iznenada na mesto šefa beogradskog odbora SNS, na Stefanovićevo mesto, neočekivano za mnoge koji su ocenjivali da je Šapić doveden da bi vodio beogradske naprednjake, izabrana premijerka Ana Brnabić.

Orlićeva najava se može tumačiti kao odlaganje izbora po lokalnim povereništvima, kako bi se oni više potrudili da iznesu predstojeće spojene predsedničke i beogradske i verovano vanredne parlamentarne izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari