Bojan Pajtić: Režimski tabloidi nekritički prenose svaku laž gospodina Radulovića 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Gospodin Radulović je omiljena mušterija režimskih tabloida, koji će uvek nekritički preneti svaku laž koju iznese. To je sasvim logično, s obzirom da se radi o osobi koja se predstavlja kao opozicionar, a bio je Vučićev ministar.

To kaže za Danas Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke i profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu, komentarišući tvrdnje koje je o njemu putem Tvitera izneo lider pokreta Dosta je bilo i bivši ministar privrede Saša Radulović.

Radulovićeve konstatacije na Pajtićev račun preneli  su “u svojoj interpretaciji” pojedini prorežimski tabloidi, pa se tako na današnjoj naslovnoj strani Informera našao tekst pod naslovom: ”Radulović:Pajtiću, zvao si me u lopovske privatizacije”.

Bojan Pajtić: Režimski tabloidi nekritički prenose svaku laž gospodina Radulovića 2
Deo Tviter rasprave Pajtića i Radulovića, izvor: Tviter, skrinšot

Saša Radulović je u nedavnoj Tviter raspravi sa Bojanom Pajtićem, između ostalog, napisao da mu je Pajtić 2013. tražio pomoć oko jedne od svojih privatizacija, kao i koaliciju sa DJB, dve godine kasnije.

„Uvreda je znak slabosti. A kao pravnik i javna ličnost morali biste znati koliko su nedopustive. A i nije vam smetalo da 2013. pokušavate od “antrološkog ološa” kako me zovete tražite pomoć oko jedne od vaših privatizacija i 2015. tražite koaliciju sa DJB““, poručio je lider DJB.

Bio je to odgovor na Pajtićev tvit: “Još jednom da ponovimo: Svako ko je ikada bio u Vučićevoj vladi je antropološki ološ vredan prezira. To nije uvreda, već eufemizam. Jako si dobro prošao s obzirom da si bio jedan od najviših funkcionera ovog idiotskog mafijaškog režima”.

Bojan Pajtić: Režimski tabloidi nekritički prenose svaku laž gospodina Radulovića 3
Saša Radulović, izvor: FoNet/ Zoran Mrđa

Govoreći o Saši Raduloviću, Pajtić za Danas tvrdi da se radi o čoveku “koji nikada ne propusti da, zaklinjući se u opoziciono opredeljenje – pomogne Vučiću, nekada dajući legitimitet učešćem na lažnim izborima, nekada pijući vince sa Vođom, dajući legitimitet lažnim pregovorima o izbornim uslovima”.

– Istinski opozicionar ne bi napadao mene, kao bivšeg opozicionog političara i vaše novine, kao retki svetionik slobode, kao što je to, u istoj rečenici, učinio. Koncentrisao bi se na kritiku režima – sem ako nije njegov neformalni, ali integralni deo, zaključuje Bojan Pajtić.

Kolumna u Danasu neposredan povod za Tviter raspravu

Neposredan povod za navedenu Tviter raspravu Pajtića i Radulovića bila je nedavno objavljena kolumna u Danasu, čiji autor je novinar Nedim Sejdinović, pod nazivom “Biti Vojvođanin”, a koju je Pajtić javno pohvalio. “Ne znam šta je tragičnije: da jedan nacionalni dnevni list objavi ovakav tekst koji obiluje šovinizmom I mržnjom prema Srbiji i srpskom narodu ili da ga podrži bivši predsednik DS-a i prvi čovek u srpskoj pokrajini”, napisao je, između ostalog, Radulović.  Lider DJB je takođe poručio u jednom od tvitova da je ponosan na svoje učešće u Vladi, jer je dok je bio ministar privrede, “ta četiri meseca i 23 dana” uvodio “red, sprečavao pljačke, zaustavio nekoliko pljačkaških privatizacija, podneo mnogo krivičnih prijava i pokazao da može pošteno”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari