Boško Obradović: Izlazimo na izbore jer nam je dosta zamajavanja 1Beograd, 19.04.2021. - Predsednik pokreta "Dveri" Bosko Obradovic govori na konferenciji za novinare, danas ispred zgrade predsednistva u Beogradu. Prethodno je predao tri dopisa u kojima je istaknut predlog da pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima pocnu odmah i zavrse se najkasnije do juna. Uz vest Bete.(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je pokret doneo odluku o izlasku na izbore jer im je dosta zamajavanja i od strane vlasti i od strane opozicije.

„Vlast je prekršila dogovor da će dijalog o izbornim uslovima biti završen šest meseci pre izbora. Bojkot opozicija za godinu dana nije imala niti jednu zajedničku akciju protiv vlasti. Ostalo je manje od šest meseci do izbora i mi više nismo želeli da čekamo bilo šta, već smo krenuli u predizborne pripreme. Ukoliko ne dođe do saradnje u opoziciji – mi idemo samostalno na izbore“, kazao je Obradović list Politika.

Kako je saopšteno iz Pokreta, Obradović je ocenio da drugi „pasivni bojkot“ nema smisla i da će na kraju svi iz „bojkot opozicije“ doći na poziciju Dveri jer nijedna druga nije realna.

„Nikada za ovih 30 godina obnovljenog višestranačja nisu dva puta zaredom bojkotovani izbori, nema dogovora o zajedničkom izlasku na ulične proteste, tako da ne vidim drugo rešenje sem da izađemo na izbore i tamo probamo da se suprotstavimo ovoj vlasti. Na kraju će svi doći na našu poziciju jer je jedina realna“, tvrdi Obradović.

Prema njegovim rečima, nije imao velika očekivanja od delegacije Evropskog parlamenta, jer je ista ta delegacija i prošle godine priznala nedemokratske izbore u Srbiji.

Upitan o ranijim tvrdnjama da se vlast ne bori dovoljno za očuvanje Kosova, lider Dveri je kazao da Srbija nije iskoristila mogućnosti, koje joj daju razna međunarodna pravna dokumenta, kao što je Rezolucija 1244 SB UN, koja predviđa povratak do 1.000 pripadnika srpskog državnog osoblja na teritoriju Kosova.

„Nijedna naša vlast nikada nije tražila ispunjenje ove odredbe“, rekao je Obradović.

Govoreći o kovid-propusnicama, Obradović je naveo da oni nisu antivakseri, ali da ne vide kako nevakcinisani ugrožavaju vakcinisane.

„Vakcinisani mogu biti ugroženi samo od vakcine, ako ona nije dovoljno ispitana i sigurna, a sada je jasno i da ih uopšte ne štiti od dobijanja bolesti protiv koje su vakcinisani. Onda ispada da bi i vakcinisane trebalo testirati da li nose virus. Bez obzira na to koliko puta se vakcinišu, oni i dalje obolevaju, a mnogi među njima i umiru, kao i oni koji nisu vakcinisani“, kazao je.

Kako je naveo, kovid propusnice su moderni ausvajsi 21. veka, kao što je odvajanje nevakcinisanih od vakcinisanih jeziva diskriminacija i kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda koje nas vraća u neka totalitarna vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari