Božović (DS): MUP da proceni ugroženost Jerkov i Tepić zbog pretnji Šešelja 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Imajući u vidu najnovije brutalne pretnje koje je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj izneo u svojim medijskim nastupima zahtevam od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da proceni ugroženost narodnih poslanica Aleksandre Jerkov i Marinike Tepić, izjavio je danas Balša Božovića, narodni poslanik Demokratske stranke (DS).

„Ove pretnje trebalo bi shvatiti vrlo ozbiljno i zadatak je svih državnih organa da ih tako tretiraju. On mojim koleginicama preti da će ostati bez kose na glavi. Zbog politike Vojislava Šešelja i njegovih izjava ljudi su ostajali bez glava“, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, izuzetno je opasno potcenjivati, relativizovati i doživljavati kao neozbiljne pretnje koje Šešelj upućuje, ili njega lično.

„Ovo je još opasnije utoliko što je za sve vreme od izricanja presude u Haškom tribunalu do danas postalo jasno da Šešelj ima zaštitu svojih učenika koji su danas u vrhu vlasti, da se na njega zakoni ne odnose i da nesmetano može da preti, širi mržnju, krši zakone i Ustav Republike Srbije. Svaki izostanak reakcije države, poput ovog slučaja, biće samo još jedan dokaz te podrške“, zaključio je Božović, prenosi DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari