Brnabić: Unaprediti saradnju sa Izraelom 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Izraela Jahela Vilana i poželela mu uspešan diplomatski mandat, a izrazila je uverenje da će se nastaviti aktivnosti na planu daljeg razvoja saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Brnabić je naglasila da naročito u oblastima ekonomije i investicija, kao i IT sektora, postoji prostor za dalje svestrano jačanje odnosa i dodala da je Srbija zainteresovana za dalji razvoj svih oblika obostrano korisne saradnje.

Premijerka je istakla i važnost daljeg unapređivanja političkog dijaloga dve države, kao i razmene poseta na najvišem nivou.

Ambasador Vilan je naglasio da je Izrael zainteresovan za razvoj ukupnih odnosa sa Srbijom i dodao da unapređenje poslovnog mabijenta u Srbiji otvara prostor za nova ulaganja izraelskih firmi i povećanje obima trgovinske razmene.

Sagovornici su se složili da će skoro otvaranje kancelarije Privredne komore Srbije i Ministarstva ekonomije u Jerusalimu umnogome doprineti boljem korišćenju potencijala ekonomske saradnje dve zemlje, navodi se u saopštenju Vade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari