Članu Dveri 30 dana zatvora zbog protesta za vreme policijskog časa 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC (arhiva)

Gradska organizacija Dveri u Čačku saopštila je danas da je njihovom članu Ivanu Vidojeviću nadležni sud izrekao kaznu zatvora od 30 dana, zbog učestvovanja u protestnoj šetnji koja je organizovana za vreme policijskog časa, i to ocenila „politički progon“.

Protestna šetnja u organizaciji Dveri održana je u Čačku 2. maja prošle godine, tokom trajanja policijskog časa „protiv nezakonitog zatvaranja stanovništva“, koje bilo uvedeno zbog epidemije korona virusa.

„Stranački deo policije, tužilaštva i sudstva u Čačku nastavljaju progon Dveri. Nakon prve političke presude u Čačku posle pada komunizma predsedniku odborničke grupe Dveri Aleksandru Tanaskoviću (koja je ranije doneta), pritisak Srpske napredne stranke (SNS) na čačansku policiju i sudstvo ne jenjava“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri su istakle da se Vidojević, koji je član Glavnog odbora i bivši obornik te stranke u Skupštini Čačka, učestvujući u protestnoj šetnji „ponašao u duhu svoga naroda i obavljao svoju odborničku dužnost“.

„Vidojević je ukazivao na kršenje zakona i ukidanje osnovnih sloboda i nije pristajao na ropstvo – tako što je protestvovao protiv nezakonitog zatvaranja naroda koje se kosilo sa zakonom i zdravim razumom“, navodi se saopštenju.

Dveri ističu da je „simptomatično“ da su prve presude zbog protestne šetnje u vreme policijskog časa bile oslobadjajuće, a zatim po žalbi policijske uprave ukinute.

„Ovo je očigledan dokaz da je deo sudstva i policije u Čačku u potpunosti pod kontrolom SNS! Dveri se neće pomiriti sa ovom odlukom i primeniće sva moguća sredstva da se ovakva nezakonita odluka spreči“, navodi se u saopštenju Gradske organizacije Dveri u Čačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari