Dačić: Izjave Zvizdića o otvaranju Pandorine kutije smešne i besmislene 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas besmislenom i smešnom izjavu predsedavajućeg Veća ministara BiH Denisa Zvizdića da će promenom granica u rešavanju problema Kosova biti otvorena Pandorina kutija.

„Iz toga što je Zvizdić govorio logično treba da proistekne da oni nisu za priznanje, ali Bakir Izetbegović jeste. Što se čačkate. Vi na nas možete da udarate koliko hoćete, a samo je važno da to ne važi za vas“, rekao je Dačić prilikom polaganja venca na spomenik Dimitriju Tucoviću na Novom groblju u Beogradu povodom Praznika rada.

On je kazao da se ne može gledati na otvaranje Pandorine kutije na slučaju Kosova kada je reč o tome da li moraju da se poštuju njegove granice.

„To šta oni misle baš nas briga. Ko su oni da daju stav o rešavanju tog pitanja. Oni ne treba ni da budu prisutni kada se razgovara o tome. O tome treba da se razgovara sa velikima“, kazao je Dačić.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je u ponedeljak da sve države na Balkanu imaju medjunarodno priznate granice i da to treba da ostane princip na području zapadnog Balkana.

„Počinju se ponovo crtati neke nove granice, govori se o razmeni teritorija na bazi etničkog principa, a mi znamo iz naše prošlosti do čega su dovele takve ideje, jer te ideje nisu nove“, rekao je Zvizdić posle Samita o zapadnom Balkanu u Berlinu, preneli su mediji u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari