Dačić na mitingu: Srbija je jaka, samo njeni neprijatelji treba da se plaše 1Foto: Beta/ DRAGAN GOGIĆ (Arhiva)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se prethodnih dana iz Srbije slala slika da je zemlja slaba i nejedinstvena i da se sprema haos, i da zbog toga sa zapada dolaze jači pritisci i ultimatumi.

On je rekao da današnji skup „Budućnost Srbija“ pokazuje da je Srbija ipak jaka i složna i da toga treba da se plaše samo neprijatelji Srbije.

„Misle da ćemo se predati ako jače pritisnu“, rekao je Dačić na mitingu i dodao da je Srbija danas jaka i da niko ne može da donosi odluke o Srbiji, a da o tome ne pita Srbiju i da Srbima niko ne sme da preti i da ih napada.

Prema njegovim rečima, današnji skup je poruka za sve u okruženju i u svetu da ne pomisle da je Srbija nejedinstvena i da „nema predaje bez obzira na pritiske“.

Dačić je rekao da predstavnici opozicije „Đilas, Jeremić, Obradović, Lutovac imaju zapadne medije, podršku zapadnih zemalja, ali samo jedno nemaju, samo im jedno fali, narod“, a da ih predsednik Srbije Aleksandar Vučić štiti tako što ne raspisuje izbore i pozvao ga je da izbore raspiše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari