Foto:Ministarstvo spoljnljnih poslova

U dugom i prijateljskom razgovoru zajednički je evociran period podrške SFRJ borbi za slobodu od kolonijalizma naroda Mozambika i razmenjena su mišljenja o tekućim spoljnopolitičkom procesima u svetu, posebno afričkom i evropskom kontinentu, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da se razmene posete na visokom i najvišem nivou i da se utvrde oblasti od zajedničkog interesa za unapređenja saradnje kako bi se potpisali neophodni bilateralni sporazumi. Dačić je zahvalio sagovorniku i za punu podršku Mozambika teritorijalnom integritetu Srbije i poštovanju međunarodnog prava.

„Želim da ovde javno dam punu podršku teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije i da se distanciram od bilo kakvog separatističkog pokreta koji može da doprinese razbijanju Srbije“, istakao je posle sastanka, ministar inostranih poslova Mozambika. Dačić je ministru inostranih poslova Mozambika predao i odlikovanje Orden Republike Srbije na lenti kojim je predsednik Republike Srbije odlikovao predsednika Mozambika za posebne zasluge u razvoju bilateralne saradnje između dve države, navodi se u saopštenju.