Dačić: Poseta Makrona izvanredna, retki političari sa zapada koji bude lepa osećanja 1Dačić Foto: FoNet/MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je dvodnevna poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona izvanredna i da su retki političari sa zapada koji bude „lepa osećanja“ gradjanima u Srbiji.

„Istorijska poseta jednog predsednika Francuske Srbiji nakon 18 godina, poruke koje su se mogle čuti i činjenica da je Makron imao emotivni nastup to doprinelo da osvoji srca gradjana Srbije“, kazao je Dačić tokom gostavanja na RTS-u.

On je rekao da je Makron istakao potrebu za kompromisom izmedju Beograda i Prištine, a da je to ono za šta se Srbija zalaže sve vreme.

„Ka tome se pomerila i američka admisnistracija, Tramp nije o tome govorio, a Makron je sada rekao da treba da dodje do kompromisa i kazao da će on da postiče i lično zalaže za to. To je najviše što možemo da očekujemo od zemalja koje su priznale Kosovo“, izjavio je Dačić.

On je kazao da je, posle dužeg vremena, to poseta sa jasnim porukama i dodao da poruke koje je Makron poslao „obavezuju“.

„Kada neko kaže ‘mi ćemo voleti vas kao što ste vi voleli nas’ i stavi ruku na srce, to je poruka koja obavezuje. To je korak napred u odnosima dve zemlje i te odnose treba negovati“, kazao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari