DJB obavestio Vučića o zahtevu za zamrzavanje Briselskog dijaloga 1Foto: Dosta je bilo

Dosta je bilo uputio je danas dopis predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kojim ga je obavestio da je od predsednice Vlade zahtevao zamrzavanje razgovora u Briselu dok Priština ne ispuni svoj deo potpisanih obaveza, saopštila je ova stranka.

U pismu se, između ostalog, piše da „bez ulaženja u analizu toga da li ste Vi (Aleksandar Vučić), tada kao prvi potpredsednik Vlade, i Ivica Dačić, kao predsednik Vlade, 2013. godine uopšte trebali da potpisujete taj i takav sporazum, bez iznošenja bilo kakvih stavova o tome da li je bilo u interesu Srbije da ispunjava tačke iz potpisanog sporazuma kada je bio očigledno da Priština nije i neće ispuniti nijednu, činjenica je da je Vlada Republike Srbije ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma i praktično povukla državne organe Republike Srbije sa Severa Kosova i Metohije. Priština nije ispunila nijednu. Prvih šest tačaka Briselskog sporazuma odnose se na Zajednicu srpskih opština (ZSO). Nakon šest godina Priština nije čak ponudila ni nacrt Statuta ZSO”.

Istakli su sigurnost da će se složiti da nema mnogo smisla pregovarati sa nekim ko šest godina ne ispunjava bilo šta od dogovorenog, kao i da su sigurni da će ovo razumeti i međunarodna zajednica, čak i oni koji nisu naklonjeni državi Srbiji.

“Iako po Ustavu Republike Srbije, Vi nemate nadležnost da učestvujete u pregovorima sa Prištinom, već je to nadležnost isključivo Vlade Republike Srbije, sigurni smo da time što ste i dalje predsednik SNS-a možete da utičete na svoje partijske kolege u Vladi Republike Srbije i Narodnoj Skupštini Republike Srbije, da zaštite interese Republike Srbije i njenih građana, posebno građana na Kosovu i Metohiji”, piše u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari