Đurić: Prištinska elita želi velikoalbansku dominaciju u regionu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Enver Hodžaj razotkrio je prave namere velikoalbanskih kriminalaca iz Prištine saopštivši da je njihov cilj uniženje Srbije i stvaranje neprijateljske antisrpske koalicije u regionu, izjavio je Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, saopšteno je večeras.

Njih više ne zanimaju ni prava Albanaca, niti samouprava na Kosovu i Metohiji, njihova želja je, kako je rekao Enver Hodžaj, regionalni pakt protiv Srbije, navedeno je u saopštenju Kancelarije. Đurić zaključuje da je „time potvrdio sve ono na šta smo upozoravali međunarodnu zajednicu proteklih godina – da albanska politička elita u Prištini za glavni cilj ima velikoalbansku dominaciju u regionu“.

Za razliku od prištinskih separatista, koji žele da prave paktove protiv nekog, a takvi paktovi se ne prave da bi se sa nekim živelo u miru, Srbija sve vreme insistira na punoj liberalizaciji trgovine, jedinstvenom regionalnom tržištu i otvaranju granica, stoji u saopštenju Kancelarije.

„Srbija ne želi da bude regionalni hegemon, već oaza stabilnosti i normalnosti, želi zajednički društveni i ekonomski napredak svih država i naroda u regionu, i nijednim svojim potezom nije pokazala da ima ikakve neiskrene, ili, ne daj Bože, agresivne namere prema bilo kome u okruženju“, izjavio je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, Hodžaj je jedan od onih kojima je mir glavni neprijatelj, i koji svrhu i mogućnost svog političkog opstanka vide samo u destabilizciji i sukobima, jer ništa drugo ne mogu da ponude svojim sunarodnicima.

„Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji će ratne huškače poput Hodžaja pobediti mirnim i demokratskim otporom, i na taj način pokazujemo, ne samo da smo odgovorni prema sopstvenoj budućnosti, već da smo odgovorniji i prema sudbini Albanaca od onih koji odlučuju u njihovo ime“, zaključio je Đurić u saopštenju koje prenosi kancelarija na čijem je čelu, i dodao: „Nadamo se da će sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti konačno shvatiti kakvog su monstruma stvorili, i da će preduzeti odlučne korake kako bi ekstremisti iz Prištine bili vraćeni sa ratne staze za pregovarački sto“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari