Đurić: Vučić pokazao hrabrost 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da trenutno „nema na stolu apsolutno ništa“ što bi bilo vezano za podelu Kosova, ističući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „pokazao hrabrost“ kad je pomenuo predlog o razgraničenju.

Predsednik Srbije je pokazao hrabrost i smelost da izađe sa svojim razmišljanjem o toj temi, i još više da predloži da se razgovara o toj temi, rekao je Đurić na konferenciji za novinare. On je poručio da će vlast, čim bude dobila neki eventualni predlog o podeli, to da saopšti javnosti.

Nastavićemo da se borimo, izaći ćemo (sa predlogom) kada budemo mogli bilo šta opipljivo i konkretno da ponudimo, a da je iole razumljivo. Kada budemo imali ozbiljna, odgovorna i racionalna rešenja o kojima možemo da razgovaramo – razgovaraćemo, najavio je Đurić.

On je naglasio da će se Srbija boriti da dobije nekakvo rešenje za Kosovo, „iako ga u ovom trenutku nemamo“. Do dogovora će teško da dođe, a vrlo je moguće da ga neće ni biti, konstatovao je Đurić.

On je objasnio da zvaničnici Kosova raznim izjavama u javnosti i prištinskim medijima žele da stvore privid i „pričaju stvari koje nikad u Briselu ne izgovore“ – „nabrajaju šta će reći Federiki Mogerini, a kad su otišli tamo bili su manji od makovog zrna“. Đurić nije propustio priliku da optuži predstavnike opozicije da podržavaju nezavisnost Kosova, nazivajući Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Sašu Jankovića „guruima za podelu Srbije“.

Pitanje Kosova je, prema mišljenju Đurića, vododelnica srpske budućnosti, „odlučivanje o sporazumu je vododelnica Srbije“. Vidimo da je vrlo snažan pritisak, da je mnogo onih koji su protiv toga, stvorio se širok front, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari